KG:Sukobi navijača trajali dva sata

U Kragujevcu su protekle noći skoro dva sata trajali obračuni navijačke grupe fudbalskog kluba "Crvene zvezde" i nepoznatih napadača.

Izvor: Beta

Petak, 19.07.2013.

08:06

Default images

Prema nezvaničnim informacijama, navijači "Radničkog" su napali navijače "Zvezde" kada su se vraćali sa utakmice iz Beograda.

Kako kaže zamenik direktora Kragujevačke Hitne pomoći, obračuni su počeli pola sata posle ponoći i trajali su do dva sata, a odigrali su se na tri mesta u gradu. Policija kaže da su nepoznate osobe na tri različite lokacije napale navijače Crvene zvezde.

U tučama je lakše povređeno deset osoba, a jedan mladić je, sa teškim i ozbiljnim povredama glave, zbrinut na mestu napada i prevezen u Urgentni centar.

Portparolka Kliničkog centra Vanja Đorđević rekla je Tanjugu da lice koje je zadobilo povredu glave u sinoćnjem napadu huligana ima laku telesnu povredu i da će u toku dana biti upućeno na kućno lečenje .

"U Urgentni centar tokom noći primljene su četiri osobe, od kojih su tri, odmah posle detaljne dijagnostike, upućene na kućno lečenje, dok je pacijent s povredom glave zadržan i on će u toku dana biti upućen na kućno lečenje", rekla je Đorđevićeva.

Prethodno je zamenik direktora kragujevačke Hitne pomoći Aleksandar Kličković rekao da je među povređenima i 13-godišnjak. On je objasnio da je do sukoba došlo kada su se sa utakmice koja se igrala u Beogradu vraćali navijači "Crvene zvezde" , a koje su čekali navijači "Radničkog".

Načelnik Policijske uprave Ivan Đorović je rekao da su huligani navijače napali u vremenu od 30 minuta posle ponoći do dva sata posle ponoći. U naselju Stanovo presreli su jednu osobu, dok su u naselju Aerodrom i kod Medicinske škole presreli automobil čačanskih registarskih oznaka i automobil jagodinske registracije.

Policija, dodao je Đorović, radi na identifikaciji napadača.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su juče islandski IBV sa 2:0 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Stevanović osudio napad

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović najoštrije je osudio napad huligana na navijače Crvene zvezde u Kragujevcu, koji se dogodio protekle noći, i svim navijačima i njihovim porodicama uputio izvinjenje, saopštila je Informativna služba gradske uprave.

"Napad huligana na navijače Crvene zvezde je čin za najoštriju osudu, jer za dvosatnu tuču u Kragujevcu, nakon utakmice održane u Beogradu, nije postojao nikakav razlog. To nije ništa drugo nego divljanje", ocenio je Stevanović, koji je, kako se dodaje u pisanoj izjavi, odmah nakon incidenta zatražio detaljan izveštaj o stanju povređenih navijača.

Stevanović je naveo da očekuje da će, nakon istrage nadležnih organa, svi vinovnici biti procesuirani, jer svi imaju ime i prezime i dodao da je incident od noćas daleko od sporta i fer pleja.

"Kragujevac je bio i ostao bezbedan grad, tako da nećemo dozvoliti da grupa huligana ruši godinama stican ugled sportskog grada i grada dobrih domaćina", poručio je gradonačelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: