Sada nam je važna i Danska za EU

Dansko predsedavanje Evropskom unijom važno za Srbiju, ali posmatrači ukazuju da odluke donosi Vašington i Berlin, odnosno Berlin i Pariz.

Izvor: Politika

Nedelja, 08.01.2012.

23:22

Default images

Danska, koja je prvog januara preuzela predsedavanje Evropskom unijom, mogla bi da ima važnu ulogu u donošenju odluke o srpskoj kandidaturi.

Jer, ta zemlja će 28. februara predsedavati sastankom Saveta ministara za opšte poslove EU, na kojem će biti doneta odluka u vezi sa statusom kandidata za Srbiju, a organizovaće i sednicu Evropskog saveta, 1. i 2. marta, na kojoj treba da bude potvrđena odluka ministara za opšte poslove.

Stoga, Nikola Jovanović, urednik časopisa „Izazovi evropskih integracija”, kaže da su nam u ovom polugodištu Danci „vrlo važni” i da „treba blisko da sarađujemo s njima, kako bi konačan konsenzus u februaru, odnosno martu, bio povoljan Srbiju”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: