“Beneton“ i zvanično stiže u Niš

"Beneton" potpisao sporazum o otvaranju fabrike u Nišu u koju će investirati 43,2 miliona evra i u naredne četiri godine zaposliti 2.700 radnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

15:49

Default images

Sporazum su potpisali ministar ekonomije Mlađan Dinkić, operativni direktor “Benetona“ Fabio Sertori i gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Vodeća evropska tekstilna kompanija zaposliće 2.700 radnika u sledeće četiri godine. Vlada Srbije će svako novootvoreno radno mesto subvencionisati sa po 9.000 evra.

Do kraja marta “Beneton“ će zvanično postati vlasnik “Niteksa“. Početna cena za imovinu je oko tri miliona evra, dok dugove koje ima ova fabrika Italijani neće preuzimati, objasnio je ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Vlada Srbije će i ovaj projekat pomoći sa po 9.000 evra po svakom novozaposlenom radniku.

Dinkić kaže da se novac uložen na ovakav način vraća za manje od godinu dana, jer će samo u rekonstrukciju i izgradnju novih zgrada “Beneton“ uložiti 10 do 15 miliona evra, dok je vrednost cele investicije čak 43 miliona evra, što je najveća investicija iz oblasti tekstilne industrije u Srbiji.

Početak proizvodnje planiran je za maj. Do tada će na intervju za posao biti pozvani svi radnici “Niteksa“. Oni koji ne zadovolje kriterijume novog poslodavca dobiće otpremnine u skladu sa zakonom.

Fabrika koja se otvara u Nišu biće najveća koju ovaj modni gigant ima u okruženju, najavio je operativni direktor “Benetona“ Fabio Sertori.

“Naša proizvodna organizacija rađa se i razvija u pravu mrežu veština koja koristi najbolje međunarodne proizvodne kapacitete, iste one kapacitete kojima se Srbija s pravom može ponositi“, poručio je on.

Godišnji promet “Benetona“ je oko dve milijarde evra, dok je u Nišu planiran godišnji obrt od oko 72 miliona evra.

Opširnije o investiciji i planovima “Benetona“ u Nišu čitajte na našoj stranici Biz

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: