Biće struje na severu Kosova

Državni sekretar Ministarstva energetike Nikola Rajaković izjavio je da se ne očekuju problemi u snabdevanju strujom građana na severu Kosova.

Izvor: B92

Utorak, 28.12.2010.

00:13

Default images

U ovom delu Kosova plaća se samo 30 odsto računa za električnu energiju.

Rajaković je objasnio da su građani tog dela Srbije navikli da ne plaćaju struju ali je dodao da za neplaćenje postoji i politički razlog.

Mi smo ovo snabdevanje sa severa zbog humanitarnih razloga uključili. Ne bi bilo električne struje dole, Albanci su isljučili snabdevanje. Tako smo mi to gledali, i mislim da je ta odluka korektna bila. I onda kako da naplaćujemo ono što je humanitrano”, kaže Rajaković.

Rajaković je podsetio da su Elektromreže Srbije nakon što je Kosovska elektroenergetska korporacija prekinula snabdevanje strujom severenog dela Kosova, povezale sistem i od novembra podigle sigurnost snabdevanja na viši nivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

21 h

Podeli: