Nedelja, 19.12.2010.

00:34

Rezultati izborne skupštine DS

Na izbornoj skupštini u subotu u Beogradu, DS izabrala novo rukovodstvo. Rešena i jedina dilema uoči izbora – Vuk Jeremić nije izabran za potpredsednika.

Izvor: B92

Default images

Kako je saopšteno iz DS, na skupštini u centru "Sava", na izborima za stranačke organe ukupno je glasalo 2.701 delegata.

Za predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića glasalo je 2.543 delegata, a za predsednika Političkog saveta DS Dragoljuba Mićunovića glasalo je 2.485 delegata. Njih dvojica nisu imali protivkandidate.

Osim trećeg po redu izbora Borisa Tadića na funkciju predsednika Demokratske stranke, sa mandatom od četiri godine, delegati Skupštine usvojili su i izmene Statuta DS. Održan je i svečani deo sednice, kome su prisustvovali brojni gosti.

Ipak, najviše pažnje javnosti privukli su izbori za potpredsednika demokrata. Te izbore su i analitičari, ali i sami kandidati, smatrali za najneizvesnije.

Rezultati izbora za potpredsednike:

- za Dragana Đilasa glasalo je 1.725 delegata

- za Dušana Petrovića glasalo je 1.603 delegata

- za Bojana Pajtića glasalo je 1.535 delegata

- za Dragana Šutanovca glasalo je 1.421 delegata

- za Jelenu Trivan glasalo je 1.183 delegata

- za Vuka Jeremića glasao je 981 delegat

Za članove Predsedništva izabrani su: Zoran Alimpić, Oliver Dulić, Milorad Đurić, Milovan Marković, Miodrag Đidić, Saša Paunović, Boško Ristić, Vladimir Jovanović i Goran Bogdanović.

Izabrani su i članovi Statutarne komisije, Nadzornog odbora i 40 članova stalnog sastava Glavnog odbora, saopštila je informativna služba DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: