Marković: Kuće u KV za dva meseca

Montažne kuće u Kraljevu, ako vremenski uslovi to dozvole, biće postavljene u roku od 40 do 60 dana, izjavio je ministar Milan Marković.

Izvor: Beta

Utorak, 07.12.2010.

12:45

Default images

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu je objasnio novinarima da bi dinamika bila otprilike postavljanje 10 kuća dnevno.

Marković je naglasio da je teško očekivati da će kuće moći da se postavljaju svakog dana ako bude padala kiša i ako je nevreme i naglasio da zbog toga ne može da precizira tačan rok.

On je poručio da novac neće biti problem da se pomogne stanovnicima Kraljeva. Ministar je dodao da je za taj region, koji je stradao u jakom zemljotresu 3. novembra, do sada od raspoloživih milijardu dinara iz budžeta potrošeno oko 200 miliona.

Marković je novinarima rekao da ne mogu brže da se obezbeđuju uslovi za stanovanje građanima čije su kuće porušene ili nisu za stanovanje.

"Ne postoji dovoljan broj komisija koje rade procenu stanja 16.000 objekata koji su oštećeni, a stroga je i procedura javnih nabavki", rekao je Marković novinarima u Sava centru, gde se održava skup o finansiranju lokalnih samouprava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: