Sastanak Klintonove i Cvetkovića

Premijer Srbije Mirko Cvetković preneo je državnoj sekretarki SAD Hilari Klinton da je Srbija čvrsto opredeljena za jačanje bilateralnih odnosa dve zemlje.

Izvor: FoNet

Utorak, 12.10.2010.

19:53

Default images

Cvetković je kazao da je Srbija opredeljena da doprinese regionalnoj stabilnosti i evropskoj budućnosti Balkana, saopštila je Pres služba Vlade Srbije.

Cvetković i Hilari Klinton složili su se da je neophodno dalje inteziviranje ekonomske saradnje, povećanje obima investicija kao i unapređenje trgovinske razmene između Amerike i Srbije.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji, na sastanku državne sekretarke SAD Hilari Klinton i premijera Srbije Mirka Cvetkovića konstatovano je da su Sjedinjene Američke Države među najvećim stranim investitorima u Srbiji sa ulaganjem od oko 1,6 milijardi dolara.

Sastanku Klintonove i Cvetkovića prisustvovali su i potpredsednici Vlade - Ivica Dačić, Božidar Đelić i Mlađan Dinkić, kao i direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević, navodi se u saopštenju Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: