U rebalansu penzioneri i RTS

Ministarka finansija Diana Dragutinović kaže da će u rebalans budžeta za 2010. biti uključeni troškovi za isplatu bonusa penzionerima i dugovanja RTS-u.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.10.2010.

15:37

Default images

"Izrada rebalansa budžeta se privodi kraju i nadam se da će ga Skupština usvojiti po hitnom postupku do kraja oktobra", kazala je ona.

Dragutinovićeva je precizirala da će jednokratna pomoć od po 5.000 dinara za penzionere, koji imaju penzije do 30.000 dinara, biti isplaćena odmah po usvajanju rebalansa budžeta.

Ministarka finansija je rekla da je prisustovala delu današnjeg sastanka predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanović i generalnog direktora RTS-a Aleksandra Tijanića povodom dugovanja parlamenta za prenose sednica.

Dragutinovićeva je istakla da su ta dugovanja za nju novina, ali da će biti isplaćena posle usvajanja rebalansa republičkog budžeta.

"Budžetom za 2011. godinu biće planirana redovna isplata RTS-u za prenose iz Skupštine", kazala je ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović.

Skupština Srbije duguje RTS-u za prenose od 2006. godine do sada 3,3 miliona evra, rečeno je na sastanku u parlamentu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: