Kraljevo: Preminuo žandarm

Pripadnik žandarmerije J.S., koji je teško povređen na poligonu za obuku Mitrovo polje, preminuo je noćas u 00.44 sati, u Zdravstvenom centru "Studenica".

Izvor: B92

Sreda, 12.05.2010.

22:26

Default images

Lekari su se za njegov život borili više od pet časova, ali je pacijent, nažalost, podlegao povredama, rekao je direktor Zdravstvenog centra dr Dragan Arsić. Teško ranjeni pripadnik odreda žandarmerije koji je stacioniran u Kraljevu dopremljen je u Zdravstveni centar "Studenica" oko 19 časova, sa teškim povredama izazvanim eksplozivnom napravom.

Posle mera reanimacije i primljenih sedam litara krvi, njegovo stanje je oko 22 časa delimično stabilizovano, pa je pokušan transport na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu.

Pacijent nije stigao do helikoptera koji je bio spreman na obližnjem Sportskom aerodromu, jer je već u sanitetskom vozilu došlo do ponovnog pogoršanja vitalnih funkcija, pa je vraćen na intenzivnu negu.

Arsić je rekao da je J.S. imao veliki broj teških i po život opasnih povreda kakve izazivaju eksplozivne naprave.

"Tim ortopeda i hirurga je vrlo stručan i sa velikim iskustvom u obradi ratnih povreda, ali i pored svih napora nije uspeo da spase život ovom mladom čoveku", istakao je on.

Pripadnik žandarmerije je povređen tokom bojevog gađanja na poligonu za obuku MUP-a Srbije Mitrovo polje, na planini Goč kod Vrnjačke Banje.
Kako je prenela Radio-televizija Srbije, reč je pripadniku žandarmerije Jovici Simoviću.

Nesreća se dogodila pri redovnim aktivnostima na poligonu za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije na planini Goč kod Vrnjačke Banje.

Saučešće Ivice Dačića

Zamenik premijera i mnistar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je izraze najdubljeg saučešća porodici tragično preminulog žandarma Jovice Simića.

"Gubitak najmilijeg je težak za svakog, najteži kada dođe iznenada. Na tragičan način izgubili smo jednog od boljih pripadnika Žandarmerije, uzornog vodnika policije koji je svojim radom i ugledom bio primer drugima", istakao je Dačić.

"Nemoćni da ispravimo surovu sudbinu, koja vam je nanela neizmernu bol, a svima nama ostavila veliku prazninu, ostaje nam da pokušamo da zajedno budemo jači", naveo je ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

22 h

Podeli: