Sreda, 12.05.2010.

12:49

Đelić:Srbija će ispuniti očekivanja

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić je uveren da će Srbija ispuniti očekivanja u pogledu nastavka saradnje sa Haškim tribunalom.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Nadležne službe rade sve što je u njihovoj moći da saradnja sa Hagom bude zaokružena i njene akcije su stalne, rekao je Đelić. Ukoliko očekivanja Bramerca budu ispunjena, onda bi njegov izveštaj bio baza za to da sredinom juna Savet ministara EU odblokira proces ratifikacije SSP, rekao je Đelić.

On je podsetio da je Srbija donošenjem rezolucije o Srebrenici u parlamentu i otkrivanjem masovne grobnice kod Raške pokazala da ne beži od odgovornosti, ni od istine.

"U ovom momentu na nama je da nastavimo da radimo i u ekonomiji i u reformama", ocenio je Đelić, ističući da je od evropskih zvaničnika dobio jasnu poruku da je budućnost Srbije u EU i da je obaveza pred građanima da pregovori za ulazak u EU počnu do kraja mandata ove vlade.

"Da bi to postigli, moramo postati kandidat sledeće godine, a da bi postali kandidat sledeće godine, moramo dobiti njihovo zeleno svetlo ove godine", rekao je Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

18 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: