Ponedeljak, 01.03.2010.

12:42

Kušner za B92: Dijalog sa Kosovom

Ne može se zamisliti ulazak Srbije u EU bez uspostavljenih, ili bar započetih dobrih odnosa sa Kosovom, izjavio za B92 Bernar Kušner.

Izvor: B92

Default images

Ti odnosi moraju da budu manje zategnuti jer će to olakšati budućnost Srbije u EU, kaže on. "Predsednik Sarkozi i ja ne tražimo od Srbije da prizna Kosovo već tražimo da započne proces dijaloga, angažovanja, opuštanja, normalizacije odnosa", objašnjava Kušner.

"Mnogo je ljudi među 27 članica koji se ne slažu sa novim proširivanjem Unije. Uostalom već smo stekli iskustvo sa jednom podeljenom zemljom, Kiprom, i nismo spremni da to ponovimo. Ne kažem da postoji uslovljavanje ili preduslov rešite problem Kosova, a na Kosovu rešite problem sa Srbijom, ne, već već atmosfera koja će, jednom kada postanete član Evropske unije, omogućiti da se sve reguliše“, rekao je Kušner za B92.

"Ukratko, Srbija je pred vratima Evropske unije i Francuska čvrsto veruje je da je budućnost Srbije da bude među nama, u Uniji. Da nema druge. Pošto smo prijatelji treba da budemo iskreni i direktni. Ne kažem da postoji uslovljavanje ili preduslov rešite problem Kosova, a na Kosovu rešite problem sa Srbijom, ne, već već atmosfera koja će, jednom kada postanete član Evropske unije, omogućiti da se sve reguliše“, istakao je on.

Kompletan razgovor sa Bernarom Kušnerom možete pročitati u našoj rubrici Intervju.

Ekskluzivni intervjuu Bernara Kušnera za B92 možete da pogledate ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: