Humanitarni koncerti za Haiti

Humanitarni koncerti za žrtve zemljotresa na Haitiju održani su sinoć u Njujorku, Los Anđelesu i Londonu. Domaćin programa bio je glumac Džordž Kluni.

Izvor: B92

Subota, 23.01.2010.

15:00

Default images

Najveće zvezde muzike, filma, sporta i politike sakupljale su donacije gledalaca iz čitavog sveta u dvočasovnom teleton programu "Nada za Haiti". Do sada nije objavljen iznos prikupljenog novca, a program su direktno prenosile najvažnije svetske TV mreže, na desetine kablovskih televizija, kao i brojni internet sajtovi. Domaćin programa bio je glumac Džordž Klun.

Među učesnicima teletona u Njujorku, Londonu i Los Anđelesu bili su Madona, Džej-Zi, Bono, Rijana, Stivi Vonder.

Na koncertu je takođe nastupio i Vajklif Žan, muzičar sa Haitija, koji se gledaocima obratio na maternjem jeziku. On je govorio o mukama svog naroda i strahotama koje preživljavaju.
Vajklif Žan nastupio je u okviru akcije pomoæi njegovim sunarodnicima na Haitiju (Beta)
“U ovom trenutku možemo da vidimo drugi talas katastrofe, bol i patnju, koji možemo da sprečimo. Ne smemo da dozvolimo da dođe drugi talas na Haiti. Mojom zemljom je zavladao veliki bol i znam da vi možete pomoći“, rekao je Žan.

Među filmskim zvezdama koje su se javljale na telefonske pozive građana - donatora bili su: Leonardo di Kaprio, Hali Beri, Dženifer Aniston, Muhamed Ali, Bred Pit, Nikol Kidman. Oni su pozivali ljude da se uključe u akciju i svojom humanošću pomognu narodu Haitija.

Podršku akciji pružio je i bivši američki predsednik Bil Klinton.

“Posle zemljotresa, zaista verujem da Haiti ima priliku da se izgradi jači, sigurniji i moderniji. Ono što želim da istaknem je da, pored ove tragedije, oni veruju da imaju šansu za bolji život“, izjavio je Klinton.

Pored donacija gledalaca teletona, za pomoć građanima Haitija otići će prihod od prodaje pesama izvedenih tokom humanitarnog koncert. One su po ceni od 99 centi dostupne na internet sajtu ajTjuns.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: