EPS očekuje poštovanje sporazuma

Sindikat EPS-a saopštio je da očekuje da će Vlada i poslovodstvo tog preduzeća poštovati sporazum kojim je predviđeno da zaposleni dobiju naknade iz dobiti.

Izvor: Beta

Sreda, 20.01.2010.

15:28

Default images

Snabdevanje strujom u Srbiji neće biti dovedeno u pitanje nijednog trenutka, naveli su u Sindikatu, ali su upozorili miinistre u Vladi Srbije da radnike EPS-a ne koriste u dnevno-političke svrhe jer će "biti prinuđeni da adekvatno odgovore na sve buduće teške uvrede".

U Sindikatu EPS-a nisu želeli da preciziraju kakav će biti taj odgovor, odnosno da li će započeti štrajk ukoliko Vlada Srbije ostane pri stavu da neće biti poskupljenja struje i povećanja plata u javnim preduzećima.

Kako se ističe u saopštenju Sindikata EPS-a, u sporazumu sa Vladom i poslovodstvom tog javnog preduzeća ne radi se o povećanju plata u Elektroprivredi, već o učešću zaposlenih u delu dobiti koje je rezultat uštede u troškovima poslovanja.

Navodi se i da će finansijski efekti povećanja cene struje biti u celosti usmereni u ulaganja prema Programu poslovanja EPS-a za 2010. godinu koji bi trebalo da odobri Vlada Srbije.

Sindikat je naveo i da "radnici Elektroprivrede Srbije nemaju velike plate, već su one izuzetno male u odnosu na proizvodnju koju daju svojim mukotrpnim radom, u veoma teškim uslovima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: