Uhapšen napadač na poslanicu

Beogradska policija uhapsila je Miloša Mihailovića zbog postajanja osnovane sumnje da je napao i opljačkao narodnu poslanicu Biljanu Hasanović-Korać.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2009.

09:06

Default images

Kako se navodi u saopštenju policije, napadač je u Krunskoj ulici na Vračaru u Beogradu metalnim predmetom udario više puta u glavu Biljanu Hasanović-Korać i oteo joj tašnu. Policija navodi da je, uz pomoć građana, dvadesetogodišnjeg Mihailovića uhapsila neposredno po počinjenom razbojništvu i odredila mu zadržavanje do 48 sati.

Pretpostavlja se da je Mihailović počinio više krivičnih dela razbojništva i teških krađa.

Poslanica Demokratske stranke Biljana Hasanović-Korać, zbog povreda od udaraca u glavu, zadržana je na posmatranju u Urgentnom centru.

Portparol Urgentnog centra Drago Jovanović je rekao da su lekari sanirali povrede nanete tupim predmetom i da je njeno stanje dobro, navodeći da se očekuje da će Hasanović-Korać odlukom konzilijuma biti puštena na kućno lečenje.

Kolundžija: Ne kalkulisati o motivima napada

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija izjavila je da je u “interesu svih da se ne kalkuliše o razlozima“ napada na poslanicu Biljanu Hasanović-Korać i da treba sačekati izveštaj nadležnih organa jer još ne postoje dokazi na osnovu kojih bi se moglo tvrditi da li je napad politički motivisan.

“Očekujemo da ćemo veoma brzo dobiti izveštaje nadležnih organa o tome koji su razlozi za napad“, rekla je Kolundžija.

Ona je najoštrije osudila napad na poslanicu i zahvalila se čoveku koji je iskazao neverovatnu hrabrost i građansku solidarnost, koji je pritekao u pomoć narodnoj poslanici, odbranio je i pomogao policiji da uhapsi počinioca tog krivičnog dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: