Tadić: Platiću ako sam kriv

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da će platiti kaznu ako je prekršio zakon kada je na stadionu nazdravio za pobedu fudbalske reprezentacije nad Rumunijom.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 13.10.2009.

17:19

Default images

"Ako sam kojim slučajem prekršio zakon time što sam prihvatio času koja mi je ponuđena, treba da snosim zakonske posledice, odnosno da platim kaznu kao i svaki drugi građanin. Kada bih kojim slučajem vozio automobil i prekoračio brzinu morao bih da platim kaznu", kazao je Tadić novinarima u Budimpešti.

Prema njegovim rečima, neselektivna primena zakona je uslov postojanja pravne države.

"Nisam ja nešto pio toga dana, već sam se kucnuo čašom, ali ako sud nađe da je prekršen zakon, smatram svojom obavezom da platim kaznu", rekao je Tadić.

On je dodao da je u loži stadiona Crvene zvezde boravio zato što ga na to obavezuje protokol i da bi radije, da je to moguće, utakmicu sa sugrađanima posmatrao sa tribina.

"Sugerisao bih ministrima da kad god mogu budu na tribinama. Ako ja moram da poštujem protokol, drugi ne moraju da se drže tog protokola i građanima to bode oči", rekao je Tadić i dodao da predstavnici države u svakoj prilici moraju da se ličnim primerom bore protiv svih socijalnih poremećaja, uključujući nasilje i preterano konzumiranje alkohola i duvana.

Radovanović: Tužilaštvo neće reagovati

Istim povodom, oglasilo se i republički javni tužilac Slobodan Radovanović. On je u izjavi za B92 naglasio da Tužilaštvo neće reagovati, niti pokretati bilo kakav krivični postupak protiv predsednika Borisa Tadića jer za to nema osnova, pošto nije prekršen zakon.

Radovanović je naveo da je Tadić nazdravio za istorijski uspeh reprezentacije Srbije i plasman na Svetsko prvenstvo, na zvaničnom prijemu Fudbalskog saveza.

To nije isto i ne treba mešati sa situacijama u kojima navijači konzumiraju alkohol i potom prave ispade i nerede, zaključio je Radovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: