Kolašin: Nesreća na planinarenju

Crnogorski planinar Andrej Tomović poginuo je, a ambasador Poljske u Crnoj Gori Jaroslav Lindenberg i još jedna osoba povređeni su na planinarenju kod Kolašina.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.10.2009.

00:29

Default images

Nesreća se dogodila u nedelju oko 13 sati. Tomović i dvoje povređenih bili su u grupi od 11 planinara koja je pokušala da se popne na vrh Ostrvica, na oko 2.000 metara visine, kada je u njih udario grom, saznaje agencija Beta.

Tomović je poginuo na mestu udesa, a povređeni ambasador je sa prelomom nadlaktice, povredom pete i opekotinama smešten u Klinički centar Crne Gore.

Policija se ovim povodom do sada nije oglasila.

Ambasador van životne opasnosti

Ambasador Poljske u Crnoj Gori Jaroslav Lindenberg, koji je povređen tokom planinarenja, nije u životne opasnosti, saopšteno je iz Kliničkog centra.

"Ambasador je zadobio teške telesne povrede - otvoreni prelom leve podlaktice i otvoreni prelom leve petne kosti. Ima i opekotine po grudnom košu i stomaku. Opekotina je nastala od udara groma, posle kojeg je ambasador pao niz liticu, kada je zadobio prelome", rekao je lekar Veliša Aligrudić.

Crnogorski planinar Andrej Tomović je poginuo, a ambasador Poljske i još jedna osoba su povređeni tokom planinarenja kada je u njih udario grom.

Tomović, koji je poginuo na mestu udesa, i dvoje povređenih bili su u grupi od 11 planinara koja je pokušala da se popne na vrh Ostrvica, kod Kolašina, na oko 2.000 metara visine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: