Odloženo iseljavanje policajaca

Najavljeno iseljenje nelegalno useljenih policajaca iz stanova u zgradi u Ulici Sime Igumanova 3 odloženo je, posle bezuspešnog dvočasovnog čekanja.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.09.2009.

11:38

Default images

U sporne stanove policajaca u beogradskom naselju Vračar ni danas nisu mogli da udju pravi vlasnici. Tako je završen 14. bezuspešni pokušaj policije da iseli bespravno useljene porodice njihovih kolega.

Podsetimo, reč je o stanovima koje je MUP svojim zaposlenima podelio pre dve i po godine na konkursu, ali u koje oni ne mogu da se usele, jer su te stanove mnogo pre toga zaposeli drugi policajci koji nemaju stanove.

Čak ni posle, prema nezvaničnim informacijama, obećanja Ministra Ivice Dačića da će danas biti iseljeni oni koji nemaju pravo da žive u Sime Igumanova 1 i 3, policija nije uspela da izvrši svoj zadatak.

Situacija je umnogome ličila na onu od pre dva dana. Ulaz u tu zgradu bio je zabarikadiran starim frižiderima, a ulazna vrata zaključana. Navodno, policija nije imala odgovarajućeg bravara.

Ilegalni stanari su ovoga puta želeli da ukažu na problem svoje dece koja bi mogla da ostanu bez krova nad glavom, pa su sa prozora bacali igračke.

Jedan od bespravno useljenih je sa terase pretio da će se zapaliti, a u ruci je držao, kako je sam rekao, flašu s benzinom.

Ilegalni stanari su nam prošli put rekli da su dobili usmeno odobrenje da se usele. Danas se pozivaju na malverzacije pri poslednjem konkursu.

“Zašto su lažirani, zato što je dokumentacija lažirana jer mi imamo uvid u dokumentaciju i sve smo proverili na terenu što naravno u stvari treba da proveri neko drugi, i videli da oni imaju rešeno stambeno pitanje i iz tih razloga obaramo konkurs. Tražimo novo rangiranje i raspisvanje“, kaže ilegalno useljena stanarka Biserka Božić.

U nekoliko navrata došlo je do verbalnog sukoba dve strane, ali se sve završilo samo na tome.

Nakon što se policija povukla, razočarani vlasnici stanova su ponovo otišli pred Palatu Srbija i tražili da ih ponovo primi Ivica Dačić.

“Ako ministar ne može da preseče ovo sve, ja bih ga zamolio da ovog puta zatraži pomoć i od premijera i predsednika da se na kraju zakon sporvede i da se mi posle dve i po godine napokon uselimo u svoje stanove“, kaže legalni stanar Zoran Mitić.

Kako je saopšteno, ministar Dačić zbog obaveza nije mogao primi legalne stanare, ali im je ostavio poruku da će ovaj problem ubrzo biti rešen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: