Sreda, 28.12.2016.

07:22

Zaoštravanje Rusije i SAD: Žestoka poruka Lavrova Keriju

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kaže Džonu Keriju da su politika administracije Baraka Obame i pokušaji da pogorša saradnju Rusije i SAD - neprihvatljivi.

Izvor: Tanjug

Zaoštravanje Rusije i SAD: Žestoka poruka Lavrova Keriju
Getty Images

Lavrov je sa Kerijem razgovarao o perspektivama rešavanja krize u Siriji, nakon susreta ministara inostranih poslova Rusije, Turske i Irana, održanog 20. decembra u Moskvi, na kojem je postignut dogovor o uspostavljanju prekida vatre na celoj teritoriji Sirije, uz intenziviranje antiterorističkih napora, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije, prenosi Sputnjik.

Dvojica diplomata su razgovarali i o situaciji u vezi sa palestinsko-izraelskim sukobom. Lavrov je naglasio da je neophodno stvoriti uslove za direktne pregovore lidera Izraela i Palestine i ukazao na pogubnost pokušaja mešanja američke politike u rad „bliskoistočnog kvarteta“ i Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, odnosno korišćenja tih platformi za razmirice demokrata i republikanaca, dodaje se u saopštenju.

Ruski ministar je posebno naglasio da dozvola da se antivladinim oružanim odredima u Siriji isporučuju protivraketni kompleksi, koju je 23. decembra potpisao aktuelni američki predsednik Barak Obama, može da dovede do novih žrtava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: