Četvrtak, 27.10.2011.

10:45

Tačijevu vladu spasavaju Srbi?

Premijer Kosova Hašim Tači nema većinu u parlamentu, pa je prinuđen da u vladu uključi i predstavnike manjinskih partija, piše "Koha ditore".

Izvor: Beta

Default images

Kako piše taj list, podršku Tačijevoj vladi daće nova poslanička grupa, koju čine četiri poslanika Jedinstvene srpske liste, na čijem je čelu Rada Trajković, zajedno s Danušom Ademijem iz Demokratske partije Aškalija i Sašom Đokićem iz Socijaldemokratske stranke Kosova i Metohije.

Oni su, kako piše "Koha ditore", podršku vladi uslovili dobijanjem jednog ministarskog mesta. Ranđel Nojkić je potvrdio za dnevnik da su predstavnici Jedinstvene srpske liste razgovarali sa zamenikom premijera Kosova Hajredinom Kučijem i preneli mu da neće ući u koaliciju ako ne dobiju najmanje jedno ministarsko mesto.

Danuš Ademi iz Demokratske partije Aškalija je rekao da njegova stranka očekuje da dobije mesto zamenika ministra u ministarstvu za zajednice i povratak.

Posle izricanja mere kućnog pritvora za poslanika Demokratske partije Kosova Fatmira Ljimaja, odnos snaga u Skupštini Kosova je 59 za vladajuću koaliciju prema 60 poslanika koliko ima opozicija.

Prištinski dnevnik "Zeri" piše da premijer Tači, međutim, ima problema i sa koalicionim partnerom Koalicijom za Kosovo, koju predvodi predsednik Alijanse novo Kosovo Bedžet Pacoli, a koji zahteva da njegova koalicija dobije i peto ministarsko mesto.

Vlada Kosova sada ima 19 ministarstava i šest zamenika premijera, od kojih su četvorica i ministri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vojska je raspoređena: Novi rat počinje?

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je pojačano obezbeđenje državne granice, a određene trupe stavljene su u stanje visoke pripravnosti zbog intenziviranja ukrajinske vojske u pograničnim oblastima.

20:48

2.7.2024.

1 d

Podeli: