Utorak, 26.09.2017.

17:03

Vulin: Hrvatskim pravosuđem vlada osveta, a ne pravda

Presuda Draganu Vasiljkoviću, poznatom kao kapetan Dragan, žalosni je dokaz da će hrvatskim pravosuđem još dugo vladati osveta, a ne pravda.

Izvor: Tanjug

Vulin: Hrvatskim pravosuđem vlada osveta, a ne pravda
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

To je ocenio ministar odbrane Aleksandar Vulin.

U pisanoj izjavi za medije, Vulin je naveo da je Vasiljkoviću izrečena politička presuda bez utemeljenja i dokaza.

"Doneti takvu presudu u Splitu gde žrtve zverskog mučenja u logoru Lora još uvek čekaju pravdu je ruganje istini", naveo je ministar i napomenuo da koliko god da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ulaže napore da se prošlost ostavi iza nas, toliko se politika u Hrvatskoj potrudi da pomirenje oteža.

"Od zakona koji se donosi da bi se proterani Srbi proglasili agresorima, do presude Draganu Vasiljkoviću, u kojima osim politike nema dokaza. Osveta je zamenila pravo", napomenuo je Vulin.

Vasiljković je danas u Splitu osuđen prvostepenom presudom na 15 godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.

On je u pritvoru već 12 godina, tako da bi mu prema ovoj presudi ostalo još tri godine da odsluži kaznu u zatvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: