Ponedeljak, 18.05.2015.

15:45

"Dnevnica 80 dinara? Sramota"

Meštani Dragačeva odlučili su da dobrovoljnim prilozima pomognu protivgradne strelce, pošto opštinske vlasti, kako kažu, to nisu uradile.

Izvor: Tanjug

Default images
ilustracija: Tanjug

Oni kažu da vlast prstom nije mrdnula da pomogne njihovim komšijama koji čitavog leta danonoćno dežuraju i brane useve od grada.

"Sramota je da tim ljudima daju dnevnicu 80 dinara, više bi isprosili za sat vremena na ćupriji. Sakupićemo koliko ko može, jer oni brane naše njive, a vlast koja je do juče govorila kako misli o narodu samo da bi zasela u opštinu, treba da bude sramota", rekao je žitelj lučanskog sela Goračići Radiša Cogoljević.

On kaže da živi od poljoprivrede, budući da uzgaja voće i ponavlja da je ponuda koja je upućena strelcima sramna.

"Niko ne bi radio taj posao ni za daleko veće pare. Imam četiri hektara jabuke i 70 ari kruške. Ako mi to ubije grad, ja ne znam šta da radim", kaže ovaj dragačevski voćar.

Inače, protivgradne strelce s područja opštine Lučani pozivali su ovih dana iz užičkog radarskog centra tražeći od njih da potpišu ugovore u kojima stoji da je mesečna naknada za njihov rad 2.400 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: