Četvrtak, 15.05.2014.

23:36

Obrenovac: Tokom noći prave nasipe

Na sednici Štaba za vanredne situacije u opštini Obrenovac večeras je odlučeno da spasilačke ekipe tokom noći naprave odbrambene nasipe na tri lokacije.

Izvor: Tanjug

Default images

Situacija je najkritičnija u Velikom Polju, Poljanama, Konaticama i Draževcu, saopšteno je iz Gradske opštine Obrenovac.

U Draževcu su evakuisane sve poplavom ugrožene porodice, a u Konaticama je na spratu kuće zarobljena porodica Aleksić.

U Obrenovac pristiže vojna jedinica sa potrebnom opremom za spasavanje, navodi se u saopštenju.

Predsednik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Miroslav Čučković je rekao da je najkritičnija tačka odbrane u Obrenovcu nasip u Velikom polju.

"Sa mehanizacijom i raspoloživim ljudstvom ćemo se truditi da što duže zadržimo vodu. Druga tačka odbrane grada jeste ulaz u Javno komunalno preduzeće ''Obrenovac'', sve raspoložive snage naših javnih preduzeća će biti tu sa džakovima sa peskom, tu ćemo po potrebi uključivati dobrovoljce. Treća tačka odbrane je najniža tačka kod "NIS"-ove pumpe gde će biti napravljena brana", istakao je Čučković.

On je apelovao na stanovnike naselja Šljivice da se polako i pribrano pripremaju za evakuaciju iz domaćinstava.

"Molimo meštane Šljivica da vredne stvari podignu na sprat. Nema razloga za paniku, ali neka se do ponoći pripremaju za evakuaciju. Imaće osam sati da napuste svoja domaćinstva. Najvažnije je da u ovoj bujici, za koju se nadamo da će trajati još dan i po, ne izgubimo nijedan život", dodao je Čučković.

Stanje na Kolubarskom mostu se prati, a saobraćaj nije obustavljen.

Članovi Štaba za vanredne situacije apeluju na građane da bez preke potrebe ne napuštaju svoje domove. Prihvatni centri su u Osnovnim školama ''Jefimija'', ''Jovan Jovanović Zmaj'', ''Posavski partizani'', Gerontološkom centru i u crkvi u Obrenovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: