Ponedeljak, 13.02.2017.

18:15

"Rat" na šalterima: "Dabogda vam to bude poslednja kafa"

Psovke, teške reči, pa i pretnje upućene šalterskim službenicima svakodnevica su pred niškim šalterima, pišu Južne vesti.

Izvor: Južne vesti

Thinkstock

Međutim, jedan Nišlija otišao je i korak dalje, pa je, očigledno nezadovoljan time što je službenica pila kafu, zalepio na sam šalter papir na kojem je crnim markerom ispisana kletva zbog toga.

Pored informacije o radnom vremenu, poternice i drugih obaveštenja, pre nekoliko dana u Policijskoj upravi Niš građani su mogli da vide i pomalo zlokobnu poruku upućenu administrativnoj radnici.

“Dabogda vam to bude poslednja kafa. Amin”, pisalo je na cedulji.

Pojedine Nišlije koje su se stiskale u redu pred šalterom za “prijavu i odjavu prebivališta i promenu adrese stanovanja”, a koje su tog jutra zatekle ovu poruku, kažu da podržavaju ovakav vid “aktivizma”.

Oni objašnjavaju da nije problem samo u dugačkim redovima, već i u radnicima koji se ponašaju "drsko" prema građanima, iako plate zarađuje upravo od njihovih para.

“Ja sam čekao u redu sat i po, samo da pitam šta mi treba od dokumenata i koliko treba da uplatim, jer sam izgubio ličnu kartu. Međutim, ni posle sat i po niko nije uspeo ništa da mi kaže, a radnica, kojoj je verovatno i upućena poruka zalepljena na šalteru, za to vreme popila je čak tri kafe”, rekao je jedan Nišlija.

Ovakav trend “obračunavanja” sa vlašću kletvom postavio je vlasnik fotografske radnje u Kalči, koji se upravo kletvom “obratio” poreskim inspektorima koji su mu zatvorili lokal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: