Ponedeljak, 10.04.2006.

07:34

Mićunović o tužbi: Šanse pola-pola

Kako će BiH postati stabilna ako se građani podele na genocidne i negenocidne narode, pita se Dragoljub Mićunović.

Izvor: FoNet

Default images

Plašim se ne toliko odštetnog zahteva u tužbi BiH koji govori o milijardama evra, već toga da bi presuda za genocid mnogo štetila imidžu i međunarodnim odnosima Srbije, a unela bi i trajni konflikt između muslimana i Srba na ovom području, rekao je predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović za dnevnik Blic.

Mićunović, koji je nedavno bio svedok pravnog tima SCG pred Međunarodnim sudom u Hagu po tužbi BiH, tvrdi da ta tužba ima samo propagandni karakter, jer postoji pritisak rođaka žrtava iz Srebrenice i drugih delova BiH na vlasti te države da se tako nešto uradi. "Pitanje je da li bi i Milošević, da je ostao živ, bio osuđen za genocid u BiH. U ovom slučaju, mislim da su šanse pola-pola da ne bude presude za genocid, pogotovo što se iznose jednostrani dokazi o zločinima Srba, uprkos činjenici da imate i suđenja muslimanima pred Tribunalom", rekao je Mićunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: