Petak, 09.09.2005.

15:05

"Škorpioni" pred sudom

Država Srbija protiv Slobodana Medića, Pere Petraševića, Aleksandra Medića, Branislava Medića i Aleksandra Vukova.

Izvor: FoNet

Default images

Portparol Okružnog suda u Beogradu Ivana Ramić izjavila je da je završena istraga protiv petorice okrivljenih pripadnika paravojne formacije "Škorpioni" i da će materijali biti dostavljeni Tužilaštvu za ratne zločine. Ramićeva je rekla da će svi predmeti biti dostavljeni Tužilaštvu za ratne zločine u postupku protiv Slobodana Medića, Pere Petraševića, Aleksandra Medića, Branislava Medića i Aleksandra Vukova.

Ona je dodala da su oni osumnjičeni da su kao pripadnici jedinice Škorpioni u julu 1995. godine na mestu Godinske bare, u blizini sela Trnovo u Bosni i Hercegovini, uhapsili i ubili šest osoba bošnjačke nacionalnosti i time izvršili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Ubistvo šestorice Muslimana iz Srebrenice zabeleženo je na video snimku prikazanom na suđenju bivšem presedniku SRJ Slobodanu Miloševiću pred Haškim tribunalom i na beogradskim televizijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: