Utorak, 06.06.2017.

14:24

Zaev čestitao Crnoj Gori prijem u NATO

Makedonski premijer Zoran Zaev čestitao je crnogorskom kolegi Dušku Markoviću i građanima prijem te države u članstvo NATO.

Izvor: Tanjug

Zaev čestitao Crnoj Gori prijem u NATO
Tanjug, arhiva

Zaev je konstatovao da njeno pristupanje dokazuje da vrata Alijanse ostaju otvorena i da će motivisati makedonsu vladu na ispunjavanje demokratskih standarda i modernizaciju vojske na putu ka NATO.

"Primer Crne Gore potvrđuje da ako postoji politička volja i visok nivo građanske svesti o značaju procesa reforme, onda će ona biti realizovana potrebnom dinamikom i otvoriće perspektivu drugim zemljama", naveo je Zaev u čestitci.

Prema Zaevu, NATO je savez demokratije i građani Makedonije, kao građani Crne Gore i celog regiona, treba da budu deo civilizovanog sveta koji donosi stabilnost i bezbednost.

Zaev je napomenuo da se smatra da je Makedonija ispunila sve kriterijume NATO još 2008. godine, ali da je njeno članstvo blokirano grčkim vetom zbog imena države, preneli su makedonski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Povlačimo vojsku

Američka vojska trebalo bi da završi u nedelju povlačenje celokupnog američkog osoblja iz nigerske vazdušne baze 101 u glavnom gradu zemlje Nijameju.

21:28

5.7.2024.

1 d

Podeli: