Petak, 03.10.2014.

00:47

Vojvodina primer za inkluziju Roma

Rezultati ostvareni na polju zapošljavanja i obrazovanja Roma u Vojvodini predstavljaju primere dobre prakse za sve evropske zemlje, saglasni su funkcioneri EK.

Izvor: Beta

Default images

Ovo je, naime, danas konstatovano na sastanku predstavnika pokrajinskiih institucija sa predstavnicima Direktorata Evropske komisije za proširenje.

"To je od izuzetnog značaja za Evropsku komisiju, za evropske institucije ali i za čitav region, jer su ponuđeni primeri dobre prakse u različitim oblastima, koji su primenjivi u svim zemljama gde žive Romi", rečeno je na sastanku a prenosi Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Dogovoreno je da Kancelarija za inkluziju Roma Vojvodine organizuje međunarodnu konferenciju posvećenu položaju Roma i da na njoj iznese primere dobre prakse iz Vojvodine.

Ocenjeno je i da je romska nacionalna zajednica u Srbiji i dalje u teškom socio-ekonomskom i pravno-političkom položaju i da Evropska komisija ulaže "ogromne napore" da pomogne u rešavanju problema.

Poseta delegacije Vojvodine Briselu deo je projekta "Izgradnja kapaciteta Kancelarije za inkluziju Roma", koji je podržao Fond za otvoreno društvo iz Budimpešte.

Studijsku posetu podržali su i Fond za evropske poslove Vojvodine i Misija Vojvodine u Briselu.

Delegaciju iz Vojvodine činili su i direktor Kancelarije za inkluziju Roma Duško Jovanović i pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Slavica Denić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

18 h

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: