Sreda, 01.02.2017.

00:45

"Samo iz Srbije nema glasanja, pitao sam Vučića za pomoć"

Predsednik Nove srpske demokratije Crne Gore Andrija Mandić kaže da je zamolio premijera Vučića da pomogne crnogorskim državljanima koji žive u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Foto: Thinkstock

Kako navodi, zamolio je Vučića da im pomogne u ostvarivanju prava u svojoj matičnoj državi Crnoj Gori gde se ona eklatantno krše i da je veoma zadovoljan kako je srpski premijer to primio.

Mandić posle razgovora sa predsednikom srpske vlade nije hteo da otkrije šta mu je Vučić rekao o problemima koje mu je izneo.

Kako je rekao za "Politiku", pričao mu je i o, kako kaže, lažnom pokušaju državnog udara u Crnoj Gori ali je uveren da srpski premijer može mnogo da pomogne u rešavanju svih tih problema.

Komentarišući to da se požalio i na to što crnogorski državljani koji žive u Srbiji ne mogu da glasaju u Crnoj Gori i kako Vučić tu može da pomogne a da se ne meša u unutrašnje stvari druge države, Mandić kaže da je tu problem što Crna Gora primenjuje različite aršine za državljane Crne Gore koji žive u Srbiji i u svim drugim zemljama.

"Samo oni koji žive u Srbiji ne mogu da glasaju, ali oni u Luksemburgu, SAD, Kanadi, Nemačkoj mogu, jer njima nisu nasilno oduzeta državljanstva kao onima koji žive u Srbiji", kaže Mandić.

Na pitanje da li je sa premijerom Srbije razgovarao o pokušaju državnog udara u Crnoj Gori, Mandić kaže da je obavestio Vučića da je lažni državni udar očigledno delo crnogorskog režima, koji je, tu nema, kako tvrdi, nikakve sumnje bio podržan od stare američke administracije.

"Premijer nije insistirao na onome što je saopštio nakon dešavanja u Crnoj Gori. Podsetiću vas da je premijer Vučić prvo saopštio da je izvesni bezbednjak iz kosovske administracije, Seljimi, bio upetljan u dešavanja u Crnoj Gori. Što više podataka vezanih za naš državni udar budemo saznavali to će nam biti lakše da otkrijemo dubinu mreže koje su postojale između raznih bezbednosnih struktura i režima Crne Gore", kaže Mandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: