Najpoznatiji Guitar Hero igrač PROTERAN IZ ZAJEDNICE ZBOG VARANJA!

Verujem da su mnogi u svom životu bar jednom isprobali Guitar Hero, ali malo ko je od nas ikada zapravo bio dobar u ovoj igri. Igrač po imenu Schmooey je sa druge strane bio neko koga su mnogi smatrali za najboljeg igrača na svetu, sve dok pre neki dan nije razotkriven kao varalica.

eSports

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Četvrtak, 03.02.2022.

18:01

Najpoznatiji Guitar Hero igrač PROTERAN IZ ZAJEDNICE ZBOG VARANJA!
Foto: Guitar Hero

Schmooey, koji je privukao pažnju zajednice kao tinejdžer, godinama je bio smatran kao najbolji na svetu. Ne samo da je čistio pesme sa kojima su drugi imali ogromnih poteškoća, već ih je izvodio neverovatnim brzinama. U stvari, bio je toliko dobar da je tokom godina zaradio nekoliko hiljada dolara tražeći nagrade koje je zajednica dala za čišćenje naprednih staza.

Neki od njegovih starijih klipova jesu imali par sumnjivih momenata, kao što je poneki lag, ali niko nikada nije posumnjao da bi igrač ovakvih kvaliteta pokušao da prevari celu zajednicu.

Sve ovo se promenilo kada je u decembru 2021. godine odlučio da objavi video klip kako pokušava da pređe pesmu 9 Patterns Of Eternal Pain. Na prvi pogled je delovalo impresivno, ogroman broj igrača mu je čestitao u komentarima, ali nekoliko eksperata je primetilo nekoliko grešaka.

Prvobitno su primetili da u najtežim trenucima pesme pritiska pogrešne dugmiće, da bi na sam kraju mogao da se vidi Windows Media Player overaly, koji je sugerisao da se radi o snimku unapred snimljenom. Isti igrači su ga odmah optužili da je varalica.

Prvobitno je pokušao da se odbrani, ali je ubrzo odlučio da prizna. Potvrdio je da varao u ovom klipu, kao i u nekoliko prethodnih, ali je ostao pri tome da su ostali pravi. Ostali igrači mu nisu verovali, zbog čega su želeli svaki klip posebno da provere, samo da bi otkrili da je Schmooey obrisao preko 100 klipova sa svog kanala.

14. januara je objavio izvinjenje Guitar Hero zajednici, što je ostao jedini klip na njegovom kanalu, pre nego što je obrisao sve ostale social media naloge.

Najtužnije od svega je bilo to što je Schmooey zapravo bio talentovan i neko ko je bio poštovan u zajednici. Ne samo da se izvinio, već je vratio sav novac koji je osvojio od nagrada za prelaženje nivoa!

Da li je Schmooey neko kome bi Guitar Hero zajednica trebala da oprosti, ili je ovo nešto preko čega ne bi trebalo da se pređe?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: