Poznati učesnici prvog Dota 2 Majora

Polako nam se bliži zvaničan početak nove DPC sezone, što znači da ćemo uskoro gledati prvi Dota 2 Major i Minor sezone. Znajući koje sve ekipe propuštaju start 2019/2020 sezone, po imenima ovo neće biti najjači Major, ali samim tim se otvaraju vrata nekim poptuno novim ekipama da se dokažu na velikoj sceni.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Četvrtak, 10.10.2019.

17:07

Poznati učesnici prvog Dota 2 Majora

Izvor: RUR Esports

Tri najbolje evropske, a možda i svetske ekipe, propustiće prvi Major, te dva predstavnika starog kontinenta biće Alliance i Team Liquid. Oni su izostankom pomenutih ekipa bili izraziti favoriti, pa su taj status i opravdali. Dok je Alliance potpuno nova ekipa, pa neće imati puno pritiska, nova petorka Liquida će imati veliku želju da se nametne novoj organziaciji i da dokažu da nisu bili loš izbor.

Iz Kine takođe nismo videli velika iznenađenja. Kao i evropski velikani, PSG.LGD neće učestvovati na turniru u Čengduu, te su zato ViCi Gaming, Aster i Ehome osigurali svoje plasmanu na prvom Majoru.

CIS regija ipak nije poštedela favorite. Na’Vi je katastrofalno odigrao, dok postoji velika šansa da po prvi put posle par godina nećemo gledati VP na jednom Major turniru, ukoliko ne naprave veliki uspeh na Beyond the Summit Minoru par dana ranije. Njihove loše partije iskoristili su Gambit i Positive Guys, koji predvodi mladi iLTW, koji je prošle godine kratko nastupao za OG.

Jugoistočna Azija nikada ranije nije imala 3 mesta na jednom Majoru, tako da će ovo za njih biti veoma uzbudljiv period. Fnatic i TNC se očekivano nalaze na listi učesnika, dok će Team Adroit biti veliki autsajder na novembarskom turniru.

EG je bez previše problema ozbezbedio svoj plasman, iako igraju sa izmenjenom postavom. EternalEnvy i Fighting Pepegas su bili odlični tokom kvalifikacija, pa će se zajedno na Majoru naći i sa ekipom J.Storm, koja je uspela da iznenadi Quincy Crew u odlučujućem okršaju za to poslednje, treće mesto.

Iz Južne Amerike dolazi BeastCoast, koji je preuzeo petorku Infamousa sa Internationala. Oni su ubedljivo najbolja ekipe te regije i zasluženo će ponovo putovati u Kinu, dok je Team Unkown dugo nije dobio šansu na ovako velikom nivou.

Kao i uvek kada se igraju DOta 2 turniri, jedno mesto preostaje pobedniku Minor turnira, koji će se par dana pre Majora. Prvi Dota 2 Major održaće se od 16-24. novembra 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: