Subota, 12.05.2001.

17:17

SKUP LIGE ZA ZASTITU PRIVATNE SVOJINE I LJUDSKIH PRAVA

Izvor: B92

Default images
Bez svojine nema domovine, bez ocevine nema otadzbine, poruceno je sa skupa Lige za zastitu privatne svojine i ljudskih prava, odrzanog u subotu. U sali Doma sindikata u Beogradu, pred oko 2.000 potomaka ljudi kojima je posle Drugog svetskog rata bespravno oduzeta imovina, govorili su predsednik Lige Slobodan Grgurevic i zamenik republickog ministra pravde Djordje Ninkovic. “Prvi put posle 50 godina u Vladi imate svog saveznika, a ne protivnika. Mi se iskreno i svesrdno zalazemo za reprivatizaciju, vracanje imovine bivsim vlasnicima”, rekao je Ninkovic. “Moram da kazem da jedan deo Vlade i premijer nisu prihvatili pruzenu ruku saradnje. U Srbiji su jos na delu kriminal, direktivna uloga drzave u privredi i prazno politicko manevrisanje sto nas podseca na pola veka slicnog iskustva koje smo imali na ovim prostorima”, izjavio je Grgurevic.

Na skupu su govorili i Branislav Canak, predsednik Unije nezavisnih sindikata, Slobodan Beljanski, predsednik Advokatske komore Vojvodine, kao i predstavnici univerziteta, zanatlija i zemljoradnika Srbije, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: