Svet

Utorak, 26.06.2012.

21:50

Koka-kola ulaže milijarde u Indiju

Kompanija "Koka-kola" planira da do 2020. investira pet milijardi dolara u Indiji, za tri milijarde dolara više u odnosu na prvobitni plan.

Izvor: Tanjug

Default images

Odluka je doneta, nakon što je u toj zemlji početkom ove godine kompanija ostvarila veliki rast prodaje.

"Kompanija bi zahvaljujući tim investicijama do 2020. mogla da udsvostruči prodaju u Indiji", rekao je izvršni direktor "Koka-kole" Muhtar Kent u svom saopštenju.

Kompanija "Koka-kola" je 1993. prvi put dobila dozvolu ulaska na indijsko tržiste, potez koji je signalizirao otvaranje nove brzorastuće azijske ekonomije.

Danas objavljeno povećanje investicija predstavlja veliko širenje poslovanja te kompanije, koja je u proteklih 19 godina u Indiji investirala samo dve milijarde.

Ta zemlja je već jedna od deset najvećih tržišta Koka-kole.

Znatno povećanje prodaje na tržištima u usponu poput Indije, Kine i Brazila omogućilo je "Koka-koli" solidan profit u prvom kvartalu ove godine, navedeno je u aprilskom saopštenju kompanije.

Neto prihod za prvi kvartal zaključno sa martom uvećan je za osam odsto, na 2,07 milijardi dolara, sa 1,92 milijarde dolara iz istog tromesečja prošle godine.

Zarada po akciji je uvećana za devet odsto, na 89 sa 82 centa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: