Svet

Utorak, 20.01.2015.

16:06

Džonson i Džonson imao pad profita

Američki proizvođač kozmetičkih i higijenskih artikala Džonson i Džonson objavio je tromesečni pad profita koji je ipak bio malo veći od očekivanja analitičara.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Freeimages.com

Prodaja novih lekova i glavnih marki firme kompenzovala je slabu potražnju za medicinskim uređajima i higijenskim proizvodima.

Neto profit u četvrtom tromesečju 2014. godine je opao na 2,52 milijarde dolara (2,17 milijardi evra), što predstavlja 89 centi po akciji, dok je godinu dana ranije iznosio 3,52 milijarde dolara (1,23 dolara po akciji).

Ne računajući dodatne elemente, profit po akciji iznosi 1,27 dolara, što je cent više u odnosu na predviđanja analitičara.

Promet je opao 0,6 odsto, na 18,25 milijardi dolara, dok su analitičari predviđali da će u proseku biti 18,55 milijardi dolara, preneo je danas Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: