Svet

Utorak, 16.12.2014.

12:49

Padu cena u Britaniji nije kraj

Inflacija je u novembru u Velikoj Britaniji uznosila jedan odsto, što je najniža stopa u poslednjih 12 godina, saopštio je britanski Zavod za statistiku.

Izvor: Beta

Default images

Vlasti su kao razlog navele smanjene troškove u saobraćaju, kao i pad cena goriva, avionskih karata i polovnih automobila.

Guverner Narodne banke Mark Karni izjavio je u novembru da će inflacija padati narednih meseci zbog globalno usporenog privrednog rasta u svetu.

Zbog takve situacije, malo je verovatno da će Banka Engleske biti pod pritiskom da poveća svoje kamatne stope. Cilj banke je da inflaciju drži ispod dva odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Sledi haos? Objavljeno: "Vodićemo veće ratove"

Svet čekaju "ratovima za hranu" jer su geopolitičke tenzije izazvale porast protekcionizma usred zabrinutosti zbog smanjenja zaliha, smatra jedan od najvećih svetskih trgovaca poljoprivrednim proizvodima "Olam Agri".

10:06

29.6.2024.

1 d

Svet

Banke na udaru: Hoće li biti uplata?

Banke Nationwide, HSBC, Barclays i Virgin Money širom Velike Britanije suočavaju se sa problemima pri pružanju usluga, usled čega su korisnici sprečeni da šalju i primaju novac.

20:18

28.6.2024.

1 d

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

4 h

Podeli: