Svet

Utorak, 09.12.2014.

17:21

Evro pogurao suficit Nemačke

Trgovinski suficit Nemačke blago je uvećan u oktobru, jer je uvoz pao više od izvoza zbog slabijeg evra.

Izvor: Tanjug

Default images

Izvoz Nemačke je u oktobru pao 0,5 odsto na 97,2 milijarde evra u poređenju sa septembrom, dok je uvoz smanjen za 3,1 odsto na 76,6 milijardi evra, prema desezoniram podacima nemačke federalne kancelarije za statistiku Destatis.

Takvi podaci pomogli su podizanju trgovinskog suficita Nemačke na 20,6 milijardi evra u oktobru, prenosi agencija Frans pres.

"Trgovinski podaci iz oktobra najnoviji su dokaz da je najveća privreda evrozone dobila na zamajcu početkom četvrtog kvartala", izjavio je Karsten Brzeski iz nemačke banke ING.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: