"U ponedeljak - potpisivanje"; "Biće otvoren u Beogradu"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić će se sutra u Ženevi sastati sa predstavnicima Svetskog ekonomskog foruma.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 06.02.2022.

11:10

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Ona će se sastati sa osnivačem i izvršnim direktorom WEF-a Klausom Švabom i predsednikom Foruma Borgeom Brendeom. Kako je najavila, ovom prilikom biće potpisan ugovor o otvaranju Centra za četvrtu industrijsku revoluciju u Beogradu, 16. u mreži centara foruma u svetu i prvog u regionu Zapadnog Balkana.

U ime Vlade Srbije, Sporazum će potpisati direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović, u prisustvu premijerke Brnabić i zvaničnika Svetskog ekonomskog foruma.

"To je veliko priznanje za sve što smo uradili na tom planu i priznanje za našu nauku, kreativnost i znanje. Taj centar će početi sa radom 1. marta i biće povezan sa sličnim centrima koje Svetski ekonomski forum ima u svetu", rekla je premijerka u izjavi za Tanjug ranije danas.

Premijerka je naglasila da je to "veliki vetar u leđa" svim planovima koja naša zemlja ima u oblastima razvoja veštačke inteligencije, biotehnologije, bioekonomije, biomedicine i bioinformatike.

Fokus u radu Centra biće na veštačkoj inteligenciji i bioinženjeringu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potpisano: "Kanabis legalan od ponedeljka"

Javna, politička i zakonodavna rasprava o legalizaciji kanabisa u Nemačkoj je trajala godinama. Sada je definitivno gotovo i više nema odlaganja: od 1. aprila građani će pod određenim uslovima moći da gaje, kupuju, prodaju i konzimuraju marihuanu.

9:31

29.3.2024.

6 h

Podeli: