Švajcarci ulažu dva miliona evra u Novu Varoš: Još jedan investitor stiže u industrijsku zonu

Nova industrijska zona "Inova" u Novoj Varoši dobija još jednog investitora.

Srbija

Izvor: RINA

Četvrtak, 26.12.2019.

19:57

Švajcarci ulažu dva miliona evra u Novu Varoš: Još jedan investitor stiže u industrijsku zonu
Foto: RINA

U pitanju je kompanija "ESB Pelets" iz Tutina, koja posluje u okviru švajcarske firme "Sonar investors", a bavi se obradom drveta.

Menadžment ove kompanije izrazio je želju da uzme u zakup poslovne prostorije na Kokinom Brodu kako bi razvili i dodatno unapredili svoj proces proizvodnje.

"Opština će raspisati tender za izdavanje poslovnog prostora u zakup. Ova kompanija moraće da ispuni određene uslove. Između ostalog, imaju obavezu da zaposle za početak 40 radnika, kojima plata neće biti manja od 50.000 dinara. A mesečna zakupnina opštini Nova Varoš iznosiće tri hiljade evra. Mi ćemo raspisati tender i ukoliko ga izlicitiraju dobrodošli su kod nas", izjavio je za Rinu predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Kompanija "ESB Pelets" početkom decembra od Vlade RS dobila je skoro pola miliona evra, a zauzvrat se obavezala da će do kraja 2021. godine u okviru investicionog projekta uložiti 1,9 miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: