Taksistima subvencije po 8.000 evra?

Taksisti će u naredne tri godine moći da računaju na 8.000 evra bespovratne pomoći za kupovinu novih automobila, pišu "Novosti".

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 26.12.2019.

14:21

Taksistima subvencije po 8.000 evra?
Foto: Depositphotos/Corepics

Prema saznanjima lista, Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane nabavke tehničkih vozila za potrebe obnove voznog parka taksi prevoza kao javnog prevoza danas bi trebalo da usvoji Vlada Srbije.

Ove beneficije su rezultat dogovora koji su sa nadležnima u oktobru postigli beogradski taksisti posle protesta koji su duže od deset dana blokirali prestonicu. Posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem počele su pripreme uredbe o subvencijama.

Taksisti će moći subvenciju da iskoriste na tri načina.

Novac od države može biti učešće za namenske kredite za kupovinu novog automobila, kao učešće za lizing, ili se može koristiti za plaćanje dela kupoprodajne cene novog vozila.

Pravo na nabavku imaju preduzetnici i privredna društva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: