Ikea: Krenuli smo, nema više iznenađenja

Šef Ikee u Srbiji Vladislav Lalić izjavio je da su počeli pripremni radovi na izgradnji prve robne kuće u Srbiji i najavio otvaranje za leto sledeće godine.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2016.

14:47

Ikea: Krenuli smo, nema više iznenađenja
Foto: Tanjug

„Pripremni radovi su počeli, kao i radovi na izmeštanju naplatne rampe Bubanj Potok, što je za nas vrlo važno zbog pristupa samom objektu i ne očekujem više iznenađenja. Vrata potrošačima otvorićemo na leto sledeće godine“, izjavio je Lalić na okruglom stolu „Prava potrošača – izazov ili šansa za brend i kompaniju“.

Lalić je kazao da Ikea računa na dva i po miliona kupaca godišnje u objektu koji će imati 34.000 kvadratnih metara, vrednom 70 miliona evra i u kojem će posao dobiti 300 ljudi.

Naveo je da će objekat biti izgrađen po savremenim standardima gradnje i energetske efikasnosti.

Lalić je kazao da je prioritet regionalne kancelarije te švedske kompanije u Srbiji, koja pokriva još i tržišta Hrvatske, Slovenije i Rumunije, otvaranje prve robne kuće u Srbiji i Ljubljani, kao i druge u Bukureštu.

„Cilj nam je da u ovom regionu imamo 13 robnih kuća i na tome ozbiljno radimo“, naveo je Lalić.

Prema njegovim rečima, dve robne kuće u Hrvatskoj i Rumuniji ostvarile su u prošloj godini promet od 160 miliona evra.

Promet na nivou cele kompanije iznosio je skoro 32 milijarde evra u prošloj godini, što je rast od 11 odsto i skoro na nivou bruto nacionalnog proizvoda cele Srbije.

U 2015. je otvoreno 14 novih prodajnih objekata Ikee širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: