"17.000 firmi izlazi na tržište struje"

Oko 17.000 kupaca, malih firmi i preduzetnika, koji godišnje troše više od 30.000 kilovat sati struje, u narednih nedelja moraće da izađu na otvoreno tržište.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 01.10.2015.

18:52

Default images
Foto: Tanjug

Direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović je rekao da su oni po zakonu bili dužni da od 1. jula napuste javno snabdevanje po regulisanoj ceni struje, ali da im je u dogovoru sa Ministarstvom energetike i Agencijom za energetiku dato dodatno vreme.

On je na regionalnoj konferenciji "Izazovi energetske stabilnosti" u Beogradu

"EPS je spreman za taj izazov i nadam se da će većinu od tih 17.000 potrošača zadržati", rekao je Obradović.

On je dodao da će narednih nedelja EPS krenuti u akciju tako što će kontaktirati potrošače i ponuditi im sklapanje ugovora o snabdevanju strujom.

Obradović je naveo da EPS trenutno snabdeva 98 odsto tržišta u Srbiji i dodao je je do nedavno taj procenat iznosio 95 odsto, ali da je uspeo da vrati kupce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

5 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: