EBRD želi Telekom, Aerodrom i Dunav

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je zainteresovana da učestvuje u privatizaciji Telekoma Srbija, beogradskog Aerodroma i Dunav osiguranja.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2014.

18:06

Default images

Predsednik te banke za Srbiju Mateo Patrone podvukao je da će aktivnosti te banke zavisiti od puta na koji se Vlada Srbije odluči.

''Telekomu je potreban novac za kapitalne investicije, a mi smo spremni da razmotrimo ili dokapitalizaciju ili kreditiranje'', rekao je Patrone na konferenciji za novinare na kojoj je bio prisutan i predsednik EBRD Suma Čakrabarti.

Patrone je rekao da je EBRD spreman da uđe u koinvesticiju sa drugim strateškim investitorima, da učestvuje u kupovini akcija tog preduzeća, da finansira kupovinu udela nekom drugom ili da, ako je potrebno, obezbedi kapital.

Upitan da prokomentariše najavu premijera Aleksandra Vučića da je EBRD zainteresovan i za privatizaciju Elektroprivrede Srbije (EPS), on je rekao da je to dugoročno, dok je privatizacija tri već pomenute firme moguća u kraćem roku.

"EPS, EMS, Srbijagas, Železnice Srbije, druga javna i komunalna preduzeća su druga grupa firmi i njima je potrebno duboku restrukturiranje pre nego što se krene u traženje strateškog investitora'', rekao je Patrone.

On je podvukao da je uloga Evropske banke za obnovu i razvoj da nastavi da podržava te kompanije kroz obezbeđenje kapitala ili kao što i sada radi kroz kreditiranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

11 h

Podeli: