Mrkonjić: Taksi bez fiskalnih kasa

Taksisti u Srbiji po svemu sudeći neće ni sledeće godine početi da naplaćuju svoje usluge evidentiranjem preko fiskalnih kasa.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 02.11.2011.

12:37

Default images

To bi, prema Uredbi Vlade Srbije trebalo da počne da se primenjuje od 2012. godine, ali ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić najavljuje da će to verovatno biti odloženo za još godinu dana.

Naime, Mrkonjić je danas izjavio da je prihvatio predlog Sindikata taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" da se odloži primena uredbe o tome ko mora da ima fiskalnu kasu.

Mrkonjić je kazao i da je pokrenuo inicijativu da se uredba izmeni i predložio nadležnom ministarstvu da se to uradi brzo.

Prema važećim propisima, taksisti bi od 1. januara 2012. godine trebalo da uvedu fiskalne kase. Prvobitno je bilo predviđeno da se fiskalne kase za taksiste uvedu 2009. godine, ali je to više puta odlagano.

Ministarstva za infrastrukturu Srbije saopštilo je da je predloženo je da se do 31. 12. 2012. godine odloži primena uredbe kojom se odredjuje koje delatnosti neće morati da uvode fiskalne kase.

U Ministarsvu su predlog oblazložili time što je pripremljen i novi Predlog zakona o prevozu u drumskom saobraćaju koji je upućen Skupštini Srbije od kojeg se očekuje da konačno reguliše sve nedoumice u toj oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: