“Domaća“ aviokompanija iz CG u maju

Direktor crnogorske aviokompanije "Montenegro erlajns" Zoran Đurišić kaže da bi ta kompanija do maja mogla da završi registraciju firme „Master ervejz“ u Srbiji

Srbija

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 04.03.2010.

16:45

Default images

"Očekujemo da do kraja maja ta kompanija u Srbiji napravi prvi komercijalni let", rekao je Đurišić i dodao da je crnogorska kompanija podnela aplikaciju Civilnom direktoratu za vazdušni saobraćaj.

“U ‘Montenegro erlajnsu’ veruju da ce od Direktorata ovoga puta dobiti potrebne dozvole za razliku od perioda pre četiri godine kada je i pored kompletne dokumentacije, sertifikata i probnog leta zbog problema sa obe strane početak rada crnogorske aviokompanije u Srbiji obustavljen”, dodaje on.

On kaže da će nakon registracije ta aviokompanija imati ista prava i obaveze kao i trenutno jedini srpski nacionalni prevoznik „Jat ervejz“. “Uvođenjem zdrave konkurencije nestaće i monopol koji trenutno ima Jat”, kaže on.

Kompanija će biti u vlasništvu Montenegro erlajnsa, sa sedištem u Nišu. Đurišić je kazao da će nova kompanija moći da uspostavi direktne letove iz Niša ka evropskim destinacijama i dodao da će konkurencija omogućiti i znatno niže cene avio-prevoza.

Crnogorska avio kompanija "Montenegro erlajns" leti sa niškog aerodroma šest puta sedmično ka Podgorici po ceni od 94 evra za povratnu kartu. Putnici iz Niša preko Podgorice mogu da putuju do nekoliko evropskih destinacija do kojih je povratna karta od 190 evra.

“Cena do pojedinih destinacija je čak upola niža od cene domaćeg avioprevoznika pa je interesovanje putnika sve veće”, kaže Đurišić.

Istovremeno, Boban Mihajlović, član gradskog veća grada Niša, kaže da je “za one koji žive južno od Beograda, pored nižih cena, presudno i vreme za koje stižu do željene destinacije”.

Predsednik crnogorske aviokompanije kaže da je ta kompanija na pojedinim linijama privukla čak 75 odsto putnika iz Srbije i da je to pokazatelj da je otvaranje nove avio kompanije opravdano. "Srbija je jako intersantna avio-destinacija, tu je oko 3,5 miliona putnika godišnje", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: