Srbija

Ponedeljak, 26.10.2009.

18:15

Aerodrom:Izidžet, Vueling, Vizer...

Aerodrom "Nikola Tesla" naredne godine imaće procentualno najveći porast obima saobraćaja u Evropi, kaže Velimir Radosavljević, zamenik direktora Aerodroma.

Izvor: Blic

Default images

On objašnjava da će se to desiti, pre svega, zbog uspostavljanja slobodnog viznog režima za građane Srbije, što će biti najveći podsticaj porasta saobraćaja.

Radosavljević kaže da će mađarski nacionalni prevoznik Malev i rumunski Tarom već tokom decembra leteti iz Beograda i dodaje da dve ruske kompanije, Moskovja i "Skaj ekspres", takođe izražavaju spremnost da lete iz naše prestonice.

Što se niskotarifnih kompanija tiče, on podseća da će od 1. februara "Flaj Niki" leteti na liniji za Beč i dodaje da je upućen poziv za razgovore britanskom Izidžetu, kao i trenutno najvećoj španskoj niskotarifnoj kompaniji Vueling.

Radosavljević kaže da je „na nama da učinimo sve da konačno i Beograd ima direktnu vazdušnu vezu sa Španijom, odnosno barem s Madridom i Barselonom. Poređenja radi, iz Sofije nedeljno ima 20 letova za Španiju, pa je logično da i Beograd ima takvu direktnu liniju”.

„Najčešće smo u kontaktu sa Vizerom. Kada budu došli, svakako će doći na velika vrata, postavljajući trajno jedan novi ‘erbas 320 u bazu u Beograd. Mi ćemo učiniti sve da taj dolazak bude što je moguće pre”, dodaje on.

Sve to upravo ukazuje na to da će povećanje obima prevoza i veća konkurencija našim građanima preko beogradskog aerodroma otvoriti vrata u svet po povoljnijim cenama, višim kvalitetom naše usluge i sa daleko većim izborom destinacija u odnosu na sadašnje stanje.

Zamenik direktora Aerodroma kaže i da se vodi politika snižavanja cena taksi, pa je tokom 2009. već snižena cena transferne takse na četiri evra, a od letnje sezone se na terminalu 1 naplaćuje aerodromska taksa sa popustom, koja iznosi 12 evra.

„U najbližoj budućnosti u planu je snižavanje takse za bezbednost za sve putnike sa 4,5 evra na 3,3 evra. Što se tiče troškova prihvata i otpreme koje plaćaju avio-kompanije, samo čekamo da konačno dođe i taj 1. januar 2010. godine, pa da vidimo koliki je zaista porast obima saobraćaja i skladu sa tim napravimo skalu popusta za avio-prevoznika”, objašnjava on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

13 h

Podeli: