Holanđani sele proizvodnju prikolica u Teslić

Holandska kompanija "T.S.R. Trading", koja se bavi proizvodnjom prikolica za posebne namene i terete, otvoriće na leto fabriku u Tesliću.

Region

Izvor: B92

Petak, 05.02.2016.

15:34

Default images
(Foto: Thinkstock.com)

Kompanija će u prvoj godini zaposliti 60 ljudi, a planira i izgradnju nove hale kako bi u naredne dve-tri godine preselila proizvodnju iz Poljske u ovaj gradić u Republici Srpskoj.

Načelnik Opštine Teslić, Milan Miličević, i vlasnik holandske kompanije Petrus Klasen, potpisali su juče ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji u krugu poslovne zone "Lanara", objavljeno je na zvaničnom sajtu Opštine, prenosi portal Indikator.

"Prvog avgusta planirano je otvaranje fabrike. Naša obaveza je da do 12. aprila bude završena infrastruktura koja se gradi, čija je vrednost oko pola miliona KM, i ne odnosi se samo na otvaranje ovoga pogona, nego i na sve druge placeve u poslovnoj zoni kojih ima oko deset", rekao je Miličević.

On je dodao da je u prvoj godini planirano zapošljavanje 60 ljudi metalske struke sa biroa za zapošljavanje, dok se u naredne tri godine planira zapošljavanje 180 radnika, kao i izgradnja nove hale.

Klasen je izrazio očekivanje da će u julu, najdalje početkom avgusta, fabrika biti završena, kada bi trebalo da počne i proizvodnja.

"Trenutno imamo fabriku i u Poljskoj i planovi su da u naredne dve–tri godine proizvodni pogon iz Poljske preselimo u Teslić", rekao je Klasen, prenosi Indikator.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: