Evropska unija neprobojna tvrđava za Ladu

Ruski proizvođač automobila prodao je u novembru manje od 300 vozila u zemljama EU, uz pad od 20,5% na godišnjem nivou.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 26.12.2019.

10:20

Evropska unija neprobojna tvrđava za Ladu
Naslednik Lade 4x4 trebalo bi da bude automobil modernog dizajna i savremene tehnologije, a možda bi se ponovo zvao Niva (Foto: Lada promo)

Dok je Lada i dalje najpopularnija automobilska marka u Rusiji, zastupljenost ovog brenda na zahtevnom tržištu Evropske unije i dalje je marginalna.

Prema podacima koje je objavio ruski Autostat, Lada beleži pad prodaje u EU već treći mesec zaredom, a u novembru je smanjenje iznosilo 20,5%.

Ni rezultati postignuti tokom 11 meseci 2019. godine nisu ohrabrujući za AvtoVAZ, u čijem vlasništvu je čuvena ruska auto-marka. U periodu januar-novembar na tržište Evropske unije isporučeno je 4.523 vozila sa amblemom Lade, što je 7,4% manje nego u istom razdoblju 2018.

AvtoVAZ zato planira da u narednom periodu ojača ponudu modela u EU, pre svega lansiranjem potpuno nove, moderne verzije čuvenog terenca Lada 4x4 (nekadašnje Nive). Naslednik aktuelnog modela bio bi razvijen uz pomoć Renaulta, koji je vlasnik kompanije AvtoVAZ, a mogao bi ponovo da ponese oznaku Niva.

Pročitajte još:

Godine joj ne mogu ništa: Ladina legenda osvežena za 2020.

Lada vraća oznaku Niva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: