U subotu deveti "Fića fest"

U organizaciji kragujevačkog Udruženja ljubitelja "fiće", u subotu, 22. juna, u Velikom parku u Kragujevcu biće održana deveta manifestacija posvećena automobilu Zastava 750.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.06.2013.

11:25

Default images

Okupljanje ljubitelja popularnog "fiće" zakazano je za 10 časova, dok će manifestacija svečano biti otvorena sat kasnije. Na konferenciji za novinare, predsednik ovog udruženja, Slavoljub Bataveljić, najavio je da se očekuje učešće više od 100 ljubitelja "fiće" iz zemlje i inostranstva.

Prema njegovim rečima, "fiće" će posle izložbe u Velikom parku, prodefilovati gradom, a vlasnici tog četvoročkaša posetiće i manastir Drača, nadomak Kragujevca.

Proizvodnja modela Zastava 750, popularno nazvanog "fića", počela je 18. oktobra 1955. godine u pogonima kragujevačke fabrike automobila, a završena je istog datuma, ali tri decenije kasnije.

Za to vreme u Kragujevcu je proizvedeno 923.487 primeraka Zastave 750, a neki od njih i danas krstare drumovima bivše Jugoslavije. Pored Udruženja ljubitelja "fića" iz Kragujevca u organizaciji manifestacije učestvuju i Turistička organizacija grada Kragujevca i gradska uprava.

Izvor: B92, Tanjug

Pogledajte izveštaj sa "Fića festa" 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: