Tata: FIAT-e, odluči se

Izvršni direktor indijske privatne autokompanije Tata, Karl-Peter Forster, apelovao je na upravu FIAT-a da odluči šta želi da radi u Indiji i da utvrdi strategiju za to tržište, kako bi se unapredio rad zajedničkog preduzeća dve kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 01.03.2011.

08:07

Default images

Forster, kao i ostali direktori Tate nezadovoljni su načinom rada zajedničkog preduzeća zbog toga što prodaja FIAT-ovih automobila u Indiji ne ide dobro, podseća agencija "Dau džons".

Kompanija Tata, koja poseduje 50 odsto akcija u kompaniji "FIAT-Indija automobili", prodala je od aprila do decembra 2010. godine oko 15.000 kola, što je pad od 15 odsto u odnosu na isti period 2009. godine.

I izvršni direktor FIAT-a Serđo Markione izrazio je ranije nezadovoljstvo radom preduzeća u Indiji, pa želi da se podstakne rad zajedničke firme. U zajedničkom preduzeću, FIAT i Tata izrađuju automobile kao što su Grande Punto i Linea, kao i motore. Tata vozila prodaje preko svoje trgovačke mreže.

Forster, bivši predsednik evropske filijale američkog General Motorsa, koji je preuzeo Tatu minule godine, upozorio je da je indijsko tržište postalo mnogo konkurentnije od kada je pre nekoliko godina osnovano zajedničko preduzeće sa FIAT-om.

Činjenica da konkurenti, kao što je PSA (Peugeot-Citroen), planiraju podizanje fabrike u zemlji najbolje pokazuje sve veći značaj indijskog tržišta za svetske autokompanije. Zbog toga je Forster pozvao FIAT da odluči da li je Indija značajno tržište za italijansku kompaniju.

"Moramo da odlučimo da li FIAT gleda na Indiju kao na sekundarno ili primarno tržište", kazao je Forster agenciji "Dau džons" na Sajmu automobila u Ženevi koji je 1. marta otvorio kapije za medije, stručnjake i direktore autokompanija. Forster je rekao da za sada nije predviđen susret sa Markioneom.

Tata Motors: Voda kao gorivo

Tata priprema Nano Diesel

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: