Novi Polo premijerno u Ženevi

Volkswagen je iskoristio prvu pres konferenciju na Auto salonu u Ženevi 2009. da predstavi svog pulena u B segmentu, novog Poloa.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2009.

11:00

Default images

Model za 2010. godinu će u naredne dve godine početi da se prodaje i u SAD, dok će evropski diler već ove nedelje početi da primaju porudžbine.

Ono što je interesantno u vezi sa novim Poloom je da je masa u odnosu na stari model smanjena za 7,5 procenata.
Kada je reč o motorima, u igri je sedam agregata uključujući tri nova common rail TDI-a. Izlazna snaga je u rasponu od 59 do 103 KS.

Američki kupci će kao bazni model imati vozilo pogonjeno 1,2 TSI benzincem sa direktnim ubrizgavanjem i turbo punjačem sa 103 KS, koje u odnosu na prethodni model sa motorom slične snage troši čak 19 procenata manje goriva.
Kao opcija biće dostupna i sedmostepena DSG transmisija.

Prodaja novog Poloa kreće u junu ove godine.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: