Automobili

Utorak, 13.04.2010.

08:02

Njujorška premijera: Subaru Impreza

Svetska promocija nove Impreze WRX STI sa četvoro vrata i 305 KS na upravo završenom Salonu automobila u Njujorku bio je raj za oči za hiljade poklonika Subarua željnih da vide poslednju verziju ovog automobila visokih sportskih performansi.

Izvor: B92

Default images

Novi model, koji se u SAD po prvi put pojavljuje u dva oblika karoserije (hečbek i sedan), delimično je razvijen u Evropi.

Posle iscrpljujućih testova na trkačkoj stazi Nirburgring, sportska Impreza dobila je visokoturažni četvorocilindrični bokser motor sa turbo punjačem, značajno izmenjen spoljašnji izgled karoserije, sportsko ogibljenje, unapređene vozne karakteristike uz, naravno, simetrični pogon na sva četiri točka.

Razvoj koncepta “najbrži WRX STI svih vremena” podrazumevao je “rastezanje” Imprezinog motora, dok su upravljivost i stabilnost vozila dovedene do nivoa koji, kako kažu iz Subarua, do sada nije ostvaren u ovakvoj vrsti automobila.

Nova Impreza predstavljena je u SAD pošto je Subaru na ovom tržištu postigao najbolje prodajne rezultate ikada zabeležene, a koji su potvrđeni i tokom marta.

Planovi za prodaju modela WRX STI u Japanu i Evropi još nisu saopšteni.

Pročitajte više o Subaru Imprezi WRX STI

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: